33.! Itt az újabb egyéni karriercsúcs!

33.! Itt az újabb egyéni karriercsúcs!

2016-08-22 – Timi ismét tagja a top40-nek! Először lehet egyesben is kiemelt Grand Slam-versenyen.

 

Öt győztes meccs egyesben, két siker a selejtezőben, majd újabb három diadal a főtáblán. A Cincinnatiben rendezett Western & Southern Openen a 23 éves magyar játékos a legjobb 16 között három szettben múlta felül az előző világranglistán 11. Dominika Cibulkovát, ez az eddigi legértékesebb győzelem egyéniben a WTA Touron.

 

A kiváló szereplésnek köszönhetően a világranglistákon is előrelépett Timi! Idén negyedszer javította meg egyesben az addigi legjobb pozícióját. Az immár hivatalos, 33. hely pedig azt jelentheti, hogy a gyermeket váró Viktorija Azarenka távollétében kiemelt lehet egyesben is a US Openen. A magyar játékos egyesben először kerülhet a 32 kiemelt közé Grand Slam-versenyen.

 

#FEGYELEM#MUNKA#TÜRELEM

 

„Természetesen nagyon boldog vagyok az új karriercsúcs elérésével! Rengeteget dolgoztam és dolgozok is nap mint nap, hogy jobb lehessek. Minden nap egy új kihívás, megvannak a céljaim, tudom, hogy mit, miért kell megtennem. Év elején a top40-et tűztem ki ranglista célnak. Miután ezt elértem, jöhetett a kiemeltség elérése a Grand Slam-versenyeken. Ha minden igaz, akkor a mai nappal ez is sikerült. Elvileg a US Openen már kiemelt leszek. Boldog vagyok, hogy fokozatosan haladok előre! Persze mindig vannak akadályok, de ez így normális. A lényeg a fejlődés:) #Discipline#Work#Patience, ez a közös jelmondatunk Thomas-val!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi a 70. helyen kezdte a 2016-os szezont, előzőleg április 4.-én javított karriercsúcsot, amikor a 39. lett a Miami Open után.

 

Az idei világbajnoki pontversenyben a magyar játékos a 19. a Western & Southern Open után. Párosban 11. helyen áll, az idei eredményeket alapján pedig az 5., Jaroszlava Svedova oldalán.

 

Timi a napokban hosszabbított szerződést – a 2018-as szezon végéig – jelenlegi edzőjével. Thomas Drouet 2014 tavaszától segíti a magyar játékos karrierjét. Az együttműködés eredményességét jelzik többek között az egyesben és párosban aratott remek sikerek, tornagyőzelmek, Grand Slam- és WTA Tour-döntők, valamint párosban a tavalyi világbajnoki szereplés.