2018: újra Mladenovic lesz Timi párostársa

2018: újra Mladenovic lesz Timi párostársa

2017-11.02. – A magyar-francia kettős 2014-ben döntős volt Wimbledonban, majd 2015-ben három versenyt is nyert.

 

A vasárnapi szingapúri WTA Finals-diadallal lezárult Timi és Andrea Hlaváčková együttműködése. A párosok világranglistáján 7. helyen álló magyar játékos a 2018-as szezontól ismét korábbi társa, Kristina Mladenovic oldalán indul majd.

 

„Jól ismerem Kristinát, hiszen már juniorként is játszottunk együtt. A 2014-es és a 2015-as szezonban nagyon sikeresek voltunk, szerintem nekem akkor ment a legjobban a párosjáték. Úgy érzem, hogy jól kiegészítjük egymást, remélem, eredményesek leszünk a következő szezonban. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy évek óta sikeresek vagyunk párosban, de mindketten az egyéni szereplést tartjuk fontosnak. Jövőre kevesebbet akarok párosozni, de célom, hogy újra ott legyek a szingapúri világbajnokságon és a Grand Slam-versenyeken is ott akarok lenni a legjobbak között. Andreával már hetekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy az idei szezon végén lezárjuk az együttműködést. A versenyeken szép és emlékezetes sikereket értünk el közösen, a pályán kívül azonban nem igazán értettük meg egymást. De természetesen köszönöm Andreának az elmúlt hónapokat, a szingapúri világbajnoki cím pedig örökké emlékezetes marad! Sok sikert kívánoka további pályafutásához!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi a juniorok között is többször játszott együtt Mladenoviccsal, közösen nyertek 2008-ban és 2009-ben Oszakában (Osaka Mayor’s Cup – World Super Junior Tennis Championships). Nyolc évvel ezelőtt a magyar-francia duó negyeddöntős volt az Orange Bowlon.

 

Timi és Mladenovic a 2014-es szezon elején döntős volt a párizsi fedett pályás WTA Tour-versenyen, majd nem sokkal később jöttek a még nagyon sikerek. A magyar-francia kettős három évvel ezelőtt döntőt játszott Wimbledonban, majd Cincinnatiben és Limoges-ban is. Timi és Mladenovic a 2015-ös szezonban megnyerte a dubaji, a marrákesi és a római WTA Tour-versenyt, a wimbledoni Grand Slam-tornán pedig a legjobb négy közé jutott. A kettős az év végén pályára lépett a szingapúri WTA Finalsen, a csoportkörben egy győzelemmel és két vereséggel zárt. A 2016-os idényre azonban befejődött a közös szereplés: a riói Olimpia miatt ugyanis Mladenovic honfitársával, Caroline Garciával kezdett el játszani. A francia páros tavasszal diadalmaskodott a Roland Garroson, majd ősszel döntős volt a US Openen.

 

Timi eddig a WTA Finalst is számítva, 16 versenyt nyert a WTA Touron, WTA 125-ös eseményen 1, ITF-tornán pedig 9 alkalommal maradt veretlen aktuális társával. Tavaly a kazah Jaroszlava Svedova oldalán volt döntős Wimbledonban. Timi 2015-ben az osztrák Alexander Peyával játszott finálét vegyes párosban az angliai Grand Slam-versenyen.

 

Az 1993. május 14.-én született francia játékos 26. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2. (2016.  október 24.) volt. Timi korábbi és leendő párostársa 16 WTA Tour-, 1 WTA125-ös és 7 ITF-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban. Mladenovic 2013-ban Wimbledonban, majd 2014-ben az Australian Openen maradt veretlen vegyes párosban Daniel Nestor oldalán. A francia-kanadai kettős 2013-ban a Roland Garroson és 2015-ben az Australian Openen is döntőt játszott.

 

Timi_Kiki