2-ből 2!!! Tornagyőztes Timi & Hszie

2-ből 2!!! Tornagyőztes Timi & Hszie

2012-06-17 – Elképesztő meglepetést hozott a 220 000 dollár összdíjazású birminghami verseny döntője.

A magyar játékos ezzel pályafutása második WTA-fináléját is megnyerte, februárban Monterrey-ben egyesben maradt veretlen.

 

AEGON CLASSIC (220 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani)-Liezel Huber, Lisa Raymond (amerikai, 1.) 7:5, 6:7 (2-7), 10-8

 

Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen páros ellen sikerült tornát nyernünk!!! Végig jól játszottam! Hszie Szu-vej picit álmosan kezdett, de aztán gyorsan belelendült. Voltak nehezebb pillanatok a mérkőzésen, voltak ingadozások, de úgy gondolom, színvonalas döntőt láthatott a közönség. A két rövidítésben akadtak olyan labdamenetek amelyek jobban is megjátszattunk volna, de füvön tényleg apróságokon múlik a siker. A bajnoki rövidítés is ezt mutatta, hiszen 4-8 után nekünk jöttek be az ütések, 7-8-nál két jó szervával harcoltam ki a meccslabdát. Ekkor a tenyeresemre kaptam az adogatást, szerencsére sikerült az elütésem. Időnként előfordultak hibák, de ez természetes, hiszen mindenki a legjobbját akarja nyújtani. A hét elején még nem ment igazán egyesben, mert alig tudtam füvön készülni. De mostanra azért belelendülhettem. A jövő héten Eastbourne-ben felszabadultan teniszezhetek, hiszen egyesben nincs veszítenivalóm Safarova ellen – mondta Babos Tímea.

 

Nem túlzás állítani, a döntőbeli ellenfél a sportág legendájának számít. Még akkor is, ha az örökranglistán azért többen megelőzik őket: Raymond 78 WTA-verseny megnyerésével a 6., míg Huber 52-vel a 15., szigorúan csak a párost tekintve.

 

De a magyar-tajvani kettős cseppet sem zavarta a háló túloldalán játszó ellenfél pazar pályafutása. Mindvégig óriási erőkifejtésre késztette az amerikaiakat, a vártnál sokkal, de sokkal szorosabb volt a finálé.

 

Az első szettben 4:4-ig csak bréklabdákat jegyezhettünk fel, majd ekkor sikerült a nagy bravúr. Timiék elnyerték riválisuk adogatását, majd a magyar játékos azonnal elveszítette sajátját. Raymond és Huber azt érezhette, ez lehet a fordulópont, de szerencsére nem így történt!  A következő gémben ugyanis Timi és párja ismét remekelt, elvette másodszor is az ellenfél szerváját. majd Hszie hozta sajátját. 42 perc nagy csata után lépéselőnybe került a magyar-tajvani duó.

 

A folytatás még szorosabban alakult. Ugyan a negyedik gémben az amerikai sztárkettős elnyerte Timi adogatását, de 4:1 után ismét a rivális percei következtek. Sikerült az egyenlítés, majd 5:6-nél szettlabdát hárítottak Timiék, jöhetett a rövidítés. Ebben Huber és Raymond simán nyert, a 7-2-es részsiker után jöhetett a valóban Bajnoki Rövidítés.

 

A döntő felvonásban a magyar-tajvani kettős 4-0-ra elhúzott, de még egyáltalán nem volt vége…A rendkívül rutinos ellenfél visszakapaszkodott, gyorsan ki is egyenlített., sőt átvette a vezetést. Huber és Raymond már 8-4-re vezetett, de ekkor jött a csoda! Timi és Hszie sorozatban 6 (!!!) labdamenetet nyert, ezzel pedig övék lett az AEGON Classic elsősége is!!!

 

A magyar játékos edző-édesapja a találkozó után boldogan mondta, hogy Timi talán most játszott a legjobban párosban pályafutása során.  Már a második szett rövidítése is alakulhatott jobban, a magyar-tajvani kettős nem amiatt „bukott”, mert rosszul játszott volna. A Bajnoki Rövidítést pedig 9-8-nál Timi pazar elütése döntötte el.

 

Sajnos a magyar teniszező Wimbledonban már nem a tajvani játékossal párosozik, eldőlt, hogy Hszie Su-vej párja Sabine Lisicki lesz. Az ázsiai versenyző változtatása miatt Babos Tímea az olasz Alberta Briantival indul.

 

Birmingham07  Birmingham10  Birmingham04  Birmingham05